Двама ученици от СМГ и двама ученици от НПМГ представиха достойно България в 30-тата Международна олимпиада по биология, 14-21 юли 2019 г., Сегед, Унгария

С два сребърни и два бронзови медала ще се завърнат участниците ни в 30-тата Международна олимпиада по биология /International Biology Olympiad/ проведена от 14 до 21 юли в град Сегед, Унгария. За втори пореден път всички наши състезатели се завръщат с медали. Своите отличия те завоюваха в оспорвана надпревара с 285 участници от 78 страни.

Със сребърни медали са Десислава Илиева, XI клас и Здравко Иванов, XII клас от СМГ - ученици на г-жа Цветана Хинкова - учител по биология в СМГ, а с бронзови Иван Георгиев XII клас от НПМГ - ученик на Таня Бобева - учител по биология в НПМГ и Кирил Тошев, XI клас от НПМГ - ученик на Мариана Христова - учител по биология в НПМГ.

В подготовката на състезателите ни взеха участие преподаватели от Биологически факултет и Медицински факултет на СУ, както и учени от БАН.

Подготовката и участието на отборите ни в Международни олимпиади по природни науки се извършва с подкрепата на МОН, Фондация "Америка за България" и Сдружение на олимпийските отбори по природни науки.

Ръководители на отбора са доц. д-р Албена Георгиева от Медицински факултет на СУ, доц. д-р Снежана Томова от Биологически факултет на СУ и Радослав Александров - докторант в Института по молекулярна биология при БАН.

До момента участниците ни са спечелили 63 отличия: 5 златни, 13 сребърни и 45 бронзови медала.

С най-високи резултати в Международната олимпиада по биология са участници от Китай, САЩ, Южна Корея, Сингапур.

Състезателите ни се завръщат на родна земя на 24.08.2019 г. в 23 часа.

Информацията е от Сдружение на олимпийските отбори по природни науки /olympicbg.org/ и сайта ма международната олимпиада.

Снимка

слайдшоу Двама ученици от СМГ и двама ученици от НПМГ представиха достойно България в 30-тата Международна олимпиада по биология, 14-21 юли 2019 г., Сегед, Унгария

Слайдшоу

Добави в слайдшоу